Thursday, June 11, 2009

ORANG KAFIR TAKUT BILA UMAT ISLAM NAK BERGABUNG

Inilah dia gambaran sepetimana yang dikatakan dalam Protokol Yahudi Zionis dalam Perkara 10 yang menyatakan mereka takkan senang melihat umat ISLAM lebih senang, lebih cerdik, kuat dan hebat berbanding dengan kumpulan mereka. Mereka lebih sukan melihat umat Islam ini terseksa, hancur dan hidup dalam kesusahan. Bila perkara tersebut berlaku orang Yahudi ini akan menghulurkan bantuan kepada orang Islam kononnya mereka adalah orang yang baik dan superhero, lihat sahaja contoh di Iraq. Orang kafir memang diakui GENTAR dan TAKUT jika umat ISLAM hebat dan kuat sepertimana berlakunya dalam sejarah dunia berkenaan Othmaniah, Parsi dan sebagainya. Malah orang kafir menjadi pelik bilamana tentera ISLAM yang sedikit berbanding tentera kafirun yang beribu orang dalam Peperangan Uhud boleh menang dalam peperangan tersebut. Maka har ini Karpal Singh telah menggesa PAS untuk menilai semula kedudukan parti itu dalam Pakatan Pembangkang kerana parti DAP ada had kesabarannya. Jelas membuktikan Karpal takkan senang bila PAS + UMNO nak berbincang mengenai PERPADUAN. Inilah ciri2 yang dinyatakan diatas bahawa orang bukan ISLAM tidak akan senang dengan KEBAHAGIAAN DAN KEHEBATAN UMAT ISLAM. Mereka akan rasa terancam walhal ISLAM itu begitu syumul, mulia pekertinya dan menghormati ugama lain. Bak kata Karpal Singh suatu ketika "..langkah mayat saya kalau PAS nak wujudkan Malaysia sebagai sebuah negara Islam.." . Padahal kerajaan BN hari ini jelas dalam pentadbirannya meletakkan ISLAM itu sebagai perkara pokok dalam pelaksanaannya. Oleh yang demikian WAHAI UMAT MELAYU ISLAM SEKELIAN MARILAH SAMA2 KITA BERGABUNG DAN BERPADU untuk kegemilangan dan kecemerlangan untuk agama dan bangsa kita. Kita harus 1 Hati, 1 Nekad, 1 Perjuangan, 1 Kerjasama untuk membentuk kecemerlangan Agama ISLAM & Bangsa MELAYU yang 1.
Banisaid : Janganlah kita MELAYU ISLAM terus bertelagah kerana POLITIK dan KUASA. Kita saudara seagama dan sebangsa perlu bersatu dalam memastikan masa depan anak cucu cicit kita tersu berdaulat dan kukuh keimanan dan ketaqwaannya. Orang kafir takkan senang duduk terhadap perpaduan yang nak kita bina, malah mereka lebih suka melihat kehancuran agama, bangsa dan negara ini. Jangan sampai MELAYU ISLAM kita menjadi seperti puak Syiah dan Sunni di Iraq, Hamas dan Taliban di Afganistan. Kita adalah dalam 1 Agama & 1 Bangsa. Ayuh kita lurukan barisan kita untuk kelangsung ISLAM SEJAGAT.

3 comments:

Anonymous said...

Maaf mencelah. Sekadar ingat-mengingati. Berita gembira dari al-quran kepada yg mbacanya.

Sabda Rasulullah s.a.w. : “Siapa membaca surah Al-Waqi’ah setiap malam, dia tidak akan ditimpa kesusahan atau kemiskinan selama-lamanya. (Diriwayatkan oleh Baihaqi dari Ibnu Mas’ud r.a.)

View Profile: Rantong™

Anonymous said...

Salam,

Saya mengalu-alukan sebarang komen dari semua pihak tidak mengira fahaman. .
Idea anda saya hargai .Saya tidak kisah apa yang anda tulis.


http://penpusaka.blogspot.com

Aku.Pasbuih dan Siamang said...

Salam.Nak selit sikit....Berilmu tak beramal pun tak guna...beramal..tapi tak beriman lagi tak guna.

Wassallam.