Wednesday, June 17, 2009

ULAR MAK!!

ULAMA' ialah kata jamak bagi kata alim. ULAMA' ialah panggilan kepada banyak orang alim. Alim ertinya pakar bidang, seperti guru pakar, doktor pakar, oleh yang demikian ULAMA' erti pakar dalam bentuk jemaah. Kalau tak salah teman, N. Ajis hanya pakar SYARIAH @ ALIM SYARIAH semata-mata standard QADI sahaja. Jadi yang lain-lain tu hanya 'ULAM MAK' @ 'HULLA MAK' atau 'ULAR MAK'. Inilah persepsi orang India dan Cina kepada depa, hanya geng2 UMNO sahaja dok hormat depa. Mahfuz la nie Datuk la hanya lulusan pondok 4 Thanawi pun 'ULAM MAK' juga. Sebab tu masa era pemerintahan Tun Mahathir dia hentam habisan2 juak2 PAS kononnya 'ULAM MAK'. Hari ini N. Ajis mintak Nasharuddin Mat Isa untuk letakkan jawatan sebagai Timbalan Presiden & Ahli Parlimen hanya kerana nak teruskan pembentukkan "KERAJAAN PERPADUAN". Maknanya disini N. Ajis nie memang menolak penuh akan cadangan pembentukan permuafakatan diantara UMNO + PAS. Jelas menunjukkan N. Ajis tidak mahukan perpaduan dan umat ISLAM bersatu malah N. Ajis suka umat ISLAM HANCUR, DIPERKOTAK KATIKKAN OLEH BANGSA LAIN. SAH-Lah N. Ajis ini sudak NYANYOK. Ingatlah wahai N. Ajis hang tu bukannya Presiden hanya Penasihat Tua untuk parti. Tua tak sedor kediri. Perangai kamu saling tak tumpah seperti ASHAARI AL-ARQAM. Gamaknya kamu nie giler meroyan kot.Kesian PAS hari ini sebelum ini mereka dilihat bertelagah diantara puak ULAMAK vs ERDOGAN, hari ini wujud satu lagi pertembungan iaitu puak SUNNI vs SYIAH dalam PAS...hahaha... sapa mau jawab!!

6 comments:

Jeffry said...

N.AJIS DH TERMAKAN NAJIS DAP..SBB TU AKAL DIA MAKIN SEMPIT MCM LONGKANG..KEHKEHKEH

Anonymous said...

salam ziarah

N.Ajis memang dah nyanyuk bro.Silap2 Manek Urai nie dia bertanding atas tiket DAP..HUHUHUU

Lila said...

Ketua Pemuda Gerakan ketinggalan zaman, kata MB Kedah
ALOR SETAR, Jun 25 — Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Razak menyifatkan Ketua Pemuda Gerakan Kedah, Tan Keng Liang ketinggalan zaman apabila terus mengajak orang menyertai BN.

"Semua sekarang nak tinggalkan Umno dan BN untuk menyertai PAS dan Pakatan Rakyat. Tiba-tiba dia pula ajak masuk BN, pelik sungguh," kata Azizan kepada media dalam satu majlis di Gurun hari ini.

Azizan mengulas gesaan Tan yang meminta DAP dan PKR menyertai BN bagi membentuk kerajaan baru di Kedah dengan meninggalkan PAS.

Ini kerana, kata Tan, kerajaan Kedah dibawah pimpinan PAS sekarang meminggirkan orang bukan Melayu di Kedah.

Menurut Azizan, Tan ketinggalan dalam banyak hal termasuk isu kouta 50 peratus untuk orang Melayu apabila tanah rezab Melayu diambil untuk projek perumahan di bandar Alor Setar.

Tan juga, kata Azizan, ketinggalan dalam isu pusat penyembelihan babi di Mergong.

Sebelum ini, Azizan berkata, yang tidak adil adalah kerajaan BN sebelum ini yang telah meluluskan tanah rezab Melayu untuk projek perumahan tetapi menetapkan hanya 20 peratus sahaja kouta untuk orang Melayu.

"Ini tanah rezab Melayu, bukan tanah pegangan bebas. Untuk tanah pegangan bebas, mana ada syarat itu," katanya.

Dalam isu pusat penyembelihan babi di Mergong pula, pusat yang terletak di Pasar Mergong ini, walaupun telah bergerak selama lebih 30 tahun, namun ia tidak pernah mempunyai lesen yang sah dari pihak berkuasa tempatan.

Aktivitinya pula mendapat bantahan orang Melayu yang turut ke pasar ini kerana bahan-bahan buangannya dibuang dalam tong sampah yang sama dengan penggunaan lain dan sebahagiannya dialirkan ke sungai berdekatan.

Ekoran bantahan itu, Majlis Bandaraya Alor Setar telah mengarahkan pusat penyembelihan ini dipindahkan ke tempat lain.

Ekoran itu, persatuan peniaga babi ini telah membuat rayuan kepada Menteri Besar Kedah untuk memberikan tempoh kepada mereka sebulan untuk mendapatkan tempat baru.

"Menteri Besar telah menulis surat kepada Datuk Bandar Alor Setar agar rayuan mereka ini diterima. Jika selepas sebulan mereka tidak dapat kawasan baru, itu masalah mereka kerana mereka yang meminta tempoh sebulan," kata Setiausaha Akhbar MB Kedah, Helmi Khalid yang dihubungi hari ini.

Menurut Helmi, satu kawasan baru telah dikenalpasti untuk dijadikan tempat penyembelihan babi ini iaitu di satu kawasan dalam Kampung Cina Pendang.

"Pejabat MB telah bersetuju dengan tapak baru ini jika mendapat kelulusan khasnya dari Jabatan Veterinar. Surat juga telah dihantar kepada Yang Dipertua Majlis Daerah Pendang agar permohonan ini diluluskan jika mendapat sokongan dari jabatan-jabatan berkaitan," beritahu Helmi.

Sementara itu, hubungan antara parti-parti dalam Pakatan Rakyat di Kedah sangat baik, kata anggota Parlimen Jerai, Mohd Firdaus Jaafar.

"Oleh itu, saya yakin pancingan Tan itu tidak akan dimakan oleh sahabat-sahabat saya dalam PKR atau DAP. Orang sekarang nak tinggal BN dan nak masuk Pakatan," kata beliau.

Tentang isu-isu yang dibangkitkan, Firdaus yakin ia akan adapat diselesaikan dengan baik Oleh MB Kedah.

"Sabarlah, isu babi ini sensitif dan tidak siapa mahu babi diternak atau disembelih di sebelah rumah mereka sekarang dengan wabak selsema babi ini. Jadi kena bersabarlah supaya kawasan yang dijadikan kawasan ternak dan sembelih itu nanti benar-benar sesuai," katanya.
Dipetik dari Malaysia Insider.

piut panglima kasim said...

pemimpin begini tak blh lagi dibiarkan memimpin. abih sengsara org dibuatnye. org melayu harus berfikir semula demi kebaikan bersama.

dedak said...

islam 4 all...pas 4 all...biarlah kita dihina dan dikeji seperti nabi duhina oleh bangsanya sendiri,namun perjuangan tetap diteruskan hatta pisau berbaring dileher kita...takbir!!!allahuakbar..walillahilhamd...hancurkan tangan2 toghut...hancur umno!!!hancur toghut!!!

kasutmuka said...

kuat semangatmu,kobarkan bara api islam,jadilah singa2 islam,rantailah tangan2 kuffar ini,semoga hancur manusia2 zholim...takbir!!!takbir!!!takbir!!!...